L

Følg DM 2013.

Se stillingen her  &

DM5: 14. september, Ørnedalsbanen

DM5 og sæsonens sidste løb...finaleløb i crosskart og rallycross, så nu skulle det afgøres hvem, der blev Danmarksmester 2013, og i nogle klasser mere spændende end andre.

Niklas giver nu de andre kamp, og det bliver mere og mere spændende at se på. Nu er det nemlig ikke lige meget, hvornår man tager joker-lap. Niklas endte som 3. i alle de indledende heats. I finalen kom han fra start som 2er, så rigtig fin start. Hans 2. plads holdte han nogle omgange, men blev desværre overhalet og røg ned på 3. pladsen. Desværre kom han i tumult med Kevin og snurrede rundt, det kostede både tid og placering....men ikke desto mindre, nåede han at indhente Kevin, og kom over målstregen som nr. 4 lige i baghjulet af Kevin. Rigtig god og spændende finale....se mere på vores videoer.

Dagens løb betød at Danmarksmester i CK mini blev Mathias Laulund, 2. pladsen gik til Kevin Nielsen og Niklas fik 3. pladsen.

STORT TILLYKKE til jer alle tre.
Pokalhøst efter DM5
Præmieoverrækkelse DM 2013

Fra præmieoverrækkelsen i telten om aftenen

Niklas med dagens "pokalhøst"

Crosskart 24. august, SøholmbaneNiklas' hjælpern

Crosskart-kørerne havde fået mulighed for at komme ud at køre et ekstra løb 24. august. Dette løb skulle køres på samme dag som Folkerace Cuppen. Det viste sig dog, at der kun var nok tilmeldte i ungdomsklasserne. Så det blev CK mini, 85 og 125 kørerne, der skulle prøve kræfter med Søholmbanen, der for Præmieoverrækkelseførste gang arrangerede CK løb. Søholmbanen er en lang og meget snoet bane, så kørerne  fik virkelig prøvet deres køreevner af. Niklas syntes ihvertfald, det var en sjov bane at køre på .

DM4: 17. - 18. august, Nysumbanen

Vi kom til Nysum lørdag morgen. Fik pakket ud og køretøjerne gennem kontrol. Det eneste, der var på programmet denne dag var træning og tidstagning. Ole var 7. hurtigste i hans klasse og 18 generelt. Så god tid til 1. indledende heat søndag.
 De mindste HAR set efter hvad de voksne gør
Søndag gik det så løs med indledende heat og finaler.

Niklas bliver stadig bedre og bedre. Nu begynder han at kunne følge med de 2 andre i CK mini, så placeringerne i heatene er ikke helt givet på forhånd. I finalen kom han dog som sædvanlig på 3. pladsen.

Ole havde også fået godt skub i Seaten og kørte nogle rigtig gode tider, desværre måtte han på en snurretur i 2. indledende, men de andre tider rakte til 7. hurtigste tid i klassen, så 1. vælger i B-finalen. Her blev han 2-er, så videre til A-finalen med ham, her sluttede han på 5. pladsen. Desværre brugte motoren en del olie denne dag, så Ole har besluttet at stoppe for i år.
Se resultatlisterne fra crosskart og super2000.

DM3: 24. - 27. juli, Ørnedalsbanen

Så blev det tid til det årlige 3-dags løb i Sæby. Vi kom allerede onsdag formiddag, for Niklas skulle gennem licens og teknisk kontrol med crosskarten allerede lige over middag.Allan kom så med rallycross'eren om eftermiddagen, så den kunne komme til kontrol lige over aften.

Torsdag stod i folkeracens navn, så det blev en dejlig afslapningsdag med en masse race .

Fredag og lørdag var der fokus på crosskart og rallycross, og med finaler i folkerace. Så det var tidligt op begge dage.

Crosskart skulle køre alle 3 indledende runder om fredagen. Denne gang var der også tilmeldt 2 norske drenge i crosskart mini, så nu var de 5 drenge og ikke kun de sædvanlige 3 danske . Niklas forbedrer sig stadig og kører stærkere og stærkere, han følger faktisk helt godt med de andre nu. I de første indledende blev han 3, 5 og 4, i 3. indledende kørte han sig faktisk op på en 1. plads, men desværre ramte han autoværnet en lille smule og snurrede rundt, og endte altså som 4 .....(se mere her) så det var en lidt skuffet dreng, der kom tilbage til ryttergården. I finalen lørdag skulle Niklas starte i 2. række bag de 4 andre. Han fik en god start og kom fra start som 4'er og han sluttede af på en 3. plads. Så der var en stor pokal med hjem .

Ole var noget spændt inden starten på hans heats....kunne trækakslerne nu holde ??? Det kunne de heldigvis . Fredag kørte rallycross tidtagning og 1. indledende runde, lørdag skulle resten køres. I tidtagningen kom Ole desværre til at køre bag en lidt langsommere kører, så tiden kunne være bedre, han gik til 1. indledende som 12. hurtigste i klassen.Til 2. indledende var han 5. hurtigste i klassen, men da finalerne skulle køres lå han som 7. hurtigste og skulle være 1. vælger i b-finalen. Ole kom godt med fra start i b-finalen og endte som 3'er og derfor ikke videre i a-finalen. Dog mente han, og flere andre at han var blevet overhalet i gul flagzone, hvilket man jo ikke må. Desværre kom han for sent ned til dommerne med beviset (denne video), så der kunne ikke nåes at gøre noget ved det . Så vi fik lært, at man skal dokumentere beviset overfor dommerne lige efter heatet er kørt...Rigtig ærgerligt for der var blevet overhalet i gul flagzone....ØV.

NEZ, 29. & 30. juni, Nysumbanen

Ole og Allan ankom fredag, stillede telt op og fik køretøjerne igennem kontrol, for Ole og Niklas skulle begynde at køre allerede lørdag morgen....og vi havde også lige et par 8 års fødselsdage, der skulle fejres.

Niklas var lidt spændt, for det var første gang han skulle køre mod udenlandske kører, også endda 2 af slagsen. Som de andre gange fik han mere og mere fart i "karten" og endte på en 4. plads i finalen.

Ole var også temmelig spændt, det var første gang han skulle køre med den nye gearkasse, såee....Desværre var han temmelig uheldig og ødelægge ikke mindre end 3 hoveder på trækakslerne, så det betød udgået af 2 heat og a-finalen.
Eneste positive disse dage var at gearkasse ser ud til at fungere ret godt....ihvertfald det han fik prøvet.

DM2: 2. juni, Løvelbanen

Vi kom til Løvelbanen lørdag efter- middag, fik pakket ud, fik ordnet licens og teknisk kontrol. Også var det bare at vente til søndag morgen, så Niklas kunne komme ud at køre. Som i DM1 var Niklas den evige 3er, men som han siger,  jeg skal jo lige lære det . Som dagen gled frem, kørte han dog stærkere og stærkere, jo bedre han kom til at kende banen.
I finalen lykkedes det ham også at ligge 2er et par omgange. Så igen en dejlig dag for ham.

DM1: 20. maj, Nisseringen

Så blev det tid til årets pinseløb og sæsonens første DM afd., denne gang foregik det på Nisseringen. Vi ankom søndag til aften til en meget fyldt ryttergård. Vi fik anvist en lille bitte plads, fik pakket ud og crosskarten gennem kontrol, så var det tid til aftensmad og afslapning inden morgendagens program.

Denne gang var det kun Niklas, der skulle køre. Ole venter på, der kommer en ny gearkasse til Seat'en, inden han kan komme ud at køre. Så denne gang var koncentrationen på, at få Niklas godt igang.

Mandag morgen fik Niklas gennemført sin sidste obligatoriske træning inden officielt løb, så var den del på plads.Med maven fyldt af sommerfugle var han klar til 1. heat, det gik rigtig godt, kørte fornuftig rundt, fik en 3. plads som forventet. For som han selv siger, de 2 andre har jo også kørt sidste år. Så han var tilfreds. 2. & 3. heat og finale....ja, det gik lige sådan. Niklas fik kørt nogle rigtig fine heat, blev mere og mere dus med karten og kørte hurtigere og hurtigere. Så en rigtig god dag og start på racer-debutten til ham.