Sitemap    

L
  

2015

 Følg DM 2015, se stillingerne fra

  &  

Folkerace U16 DM7, 26. sept., Løvelbanen

 
I år skulle racersæsonen sluttes af med finaleløb i U16. Denne gang var de også 14 deltagere i U16. I de indledende heats kørte Markus sig til to 3. pladser og en 4. plads, det rakte til en plads i b-finalen. Her endte han på en 4. plads.
 
I det samlede DM endte Markus som 6er i U16. Flot placering.

MNJ Nysumcup, 3.afd., 19. september: 
Folkerace U16

 
Markus skulle denne gang køre 3. og sidste afdeling af Nysumcuppen, og den var absolut ikke afgjort. De har desværre kun været 2 kører, som har kørt alle afdelinger, men de havde inden dagens løb vundet en afdeling hver.....Markus var heldig at vinde alle 3 heat og finalen. Så det var en stolt og glad Markus, der kom i ryttergården efter dagens finale

Crosskart 85 DM8, 12. sept., Nysumbanen

Så kom dagen for årets finaleløb og DM placeringerne skulle afgøres.
 
På dagens løb kørte Niklas sig i de indledende runder til placeringer i nederste halvdel. I finalen var han heldig at ende på en 4. plads, da 2 andre kører blev diskvalificeret pga. for høj fart.
 
I det samlede DM endte Niklas også på en 4. plads, flot placering på hans første hele år i CK 85.

Folkerace U16 DM6,

30. august, Ørnedalsbanen

 
Denne gang tog Markus og Ole alene af sted til løb. Også denne gang var de mange til start i U16, 14 deltagere så konkurencer bliver hårdere og hårdere. I de indledende runder kørte Markus sig ind på henholdsvis 3. pladsen, 2. pladsen og 4. pladsen og gik til b-finalen med 12 point. B-finalen blev desværre kort for Markus, han var uheldig at ramme autoværnet og måtte udgå med defekt styretøj.

 

 

 

 

 

 

Crosskart 85 DM7 & Folkerace U16 DM5,

15. august, Søholmbanen

Dejligt endnu engang at kunne komme afsted med begge drenge på samme dag. Natten til lørdag havde den regnet en hel del, så banen stod nærmest under vand.
Under træning så det dog ud til at Niklas havde glemt alt om at der var glat og mudderet, for han kørte utrolig stærkt....men han kom vist i tanke om det til de indledende runder, for farten tog af. Han kørte 3. og 4. pladser i de indledende runder og endte på 4. plads i finalen.
Markus kørte sig til to 4.pladser og en 5. plads i de indledende runder, dette rakte desværre ikke til en finaleplads og han blev 8er ud af 11. 

 NEZ, CK 85 DM6 & Rallycross Super 2000 DM6

Nysumbanen, 8. & 9. august:

I denne weekend skulle Niklas og Ole køre NEZ på Nysumbanen. Dette løb var også tællende til DM.
---------------------Fra Åbningsceremonien-------------------

I CK 85 var de 6 drenge denne gang. Vi er efterhånden ved at ramme den rigtige fart i karten forhold til de andre, så drengene kører tæt. Niklas’ placeringer i de indledende runder, gav point til at starte 4-er i finalen. Desværre var Niklas uheldig at køre lidt ud i sandet i et af svingene, så selvom han kom ud af det, kørte han et stykke efter de andre. Han kørte over målstregen som 5-er, men endte alligevel med en placering som 4-er, da en anden kører blev disket pga. for høj fart.

I Rallycross skulle Ole have testet om bil og han selv kunne følge med…..16. hurtigste tid ud af 22 kørere i super2000 efter 1. indl. Runde….der blev godt nok kørt stærkt. I 2. indledende runde kom Ole rigtig godt fra start og ud som 1er, desværre skred bagenden ud i 1. asfaltsving og inden han fik hold på bilen igen, blev han ramt først i forenden og derefter i baghjulet. Det kostede en bøjet bagbro….og så var det slut for denne weekend for Oles vedkommende.

 Motorsportsfestival Ørnedalsbanen, 23. - 25. juli :

Folkerace U16, CK 85 DM5

& Rallycross Super 2000 DM5

 

Vi ankom mandag fomiddag til dette års motorsportsfestival på Ørnedalsbanen. Vi fik stille og roligt lavet lejr, så vi kunne være der med biler og crosskart, telte, camper og campingvogn....også stod det på hygge de første dage .
 
Denne gang skulle begge drenge køre og Ole skulle have luftet Seaten for første gang siden 2013. Så onsdagen gik med licens & teknisk kontrol for alle 3.
 
Torsdag skulle der køres folkerace, så der skulle Markus i ilden. I U16 var der denne gang tilmeldt 17 kørere. Markus endte på 3. pladsen i både 1. og 2. indledende runde og fik en 2. plads i 3. indledende runde. Dette gav en samlet placering som 5-er efter dagens indledende runder og dermed en plads direkte i a-finalen om lørdagen. Lørdag var vejrguderne desværre slet ikke med udendørsfolket og finalerne skulle køres på en meget våd og mudderet bane. Markus var dog heldig at køre sig til en 4. plads og viste det sig senere en pokal. Så alt i alt rigtig godt motorløb for Markus.
 
Fredag skulle der køres både crosskart og rallycross.
 
Crosskart skulle køre deres 3 indledende runder. Niklas var lidt heldig i 1. indledende, han fik placering som 2er, da der var udelukkelser i heat pga. fart og for mange gange i alternativ spor. I 2. indledende var Niklas desværre med i et lille uheld lige efter starten, hvor 3 crosskarter kørte sammen og måtte udgå af heatet . Nå, men det var på den igen i 3. indledende, hvor han kom i mål som 6er. Crosskarterne skulle også køre deres finaler om lørdagen....og som tidligere nævnte var det bestemt ikke crosskart vejr. Det var en meget mudret Niklas, som kom ind på en 5. plads i finalen.
 
Rallycross skulle køre deres 2 første indledende runder om fredagen og resten om lørdagen. Ole var noget spændt på at komme ud at køre og se om han stadig kunne følge med.... Efter 1. indledende havde han 7. hurtigste tid i klassen, så det gik da vist nogenlunde. I 2. indledende skulle der prøves lidt af, desværre kostede det tid og han var nu 9. hurtigste i klassen. Lørdag morgen gik Ole lidt rundt om sig selv for at finde ud at om det var værd at komme ud at køre i det mudderbad. Konklusionen blev, at det var bedst at lade bilen stå og få den hel med hjem....når han nu gerne vil køre løb igen om 2 uger.

Crosskart 85 DM4:

4. juli, Nisseringen

 
Efter en MEGET varm køretur kom vi til Nisseringen fredag aften. Fik hurtigt læsset af, så vi kunne få lidt at spise.
 
Lørdag startede vi tidligt, støjmåling allerede kl. 6.30, så vi kunne blive færdig på 1 dag denne gang.
 

Folkerace U16 DM4:

28. juni, Korskrobanen

 
Lørdag eftermiddag gik turen mod Esbjerg. Vi var lidt spændte på banen, for EMSA er igang med forbedringer og udvidelser af banen og et nyt banestykke, som skulle indvies til dette løb. Det giver lidt udfordringer, sving, hop, jo,jo....det skal nok blive godt når EMSA bliver helt færdige.
 
Markus lagde ud med en 4. plads. i 1. heat. Så arbejdes der....
I 2. indledende var Markus uheldig at ramme volden i et sving. Det kostede en brækket styrestang og en bøjet bærearm, så han måtte udgå af dette heat. Det gav lidt travlhed i ryttergården, men det lykkedes at blive færdig og komme afsted til 3. heat. Her blev det til en 3. plads. Pointene var desværre ikke nok til en finaleplads.
 
 

Crosskart 85 DM3 & Folkerace U16 DM3:

13. juni, Nørlundbanen

 
Fredag eftermiddag satte Niklas og Ole kursen mod Ikast. Resten af familen fulgte meget tidlig lørdag morgen, da vi alle havde aftaler fredag aften.
 
Niklas kørte sig til to 4.pladser og en 2. plads i de indledende runder. I finalen blev det også til en 4. plads denne gang.
 Niklas lige kommet i parc forme Markus i parc forme
Markus kopiede sin bror lidt, to 4. pladser og en 3. plads i indledende heats. Det rakte til en plads i b-finalen. Her kom Markus rigtig godt fra start, desværre blev han vendt rundt og mistede den 2. plads han var på, så det endte også med en 4. plads i b-finalen. Øv, øv, så hjem med en lidt kortere bil, ødelagt gear og udstødning.

 Crosskart 85 DM2:

30. & 31. maj, Nysumbanen

Det var noget af et vådt syn, vi mødte på Nysumbanen, da vi ankom lørdag morgen.
Nå, men der var jo ikke andet for en at få regntøj fundet frem.
 
Om lørdagen skulle licens, teknisk kontrol, træning og 1. indledende runde køres, så det var egentlig først om søndagen, det rigtig gik for sig.
 
I CK 85 var de 6 deltagere denne gang.
I 1. indledende kørte Niklas over målstregen som nr. 4, men rykkede op som 3., da 2 andre kørere blev udelukket for at køre for stærkt. Det kræver måske en forklaring for dem, som ikke kender reglerne i CK mini og CK 85. I mini må karterne max. køre 60 km/t og i CK 85, max 80 km/t. Farten er man i år blevet meget mere opmærksom på, så der bliver sat en datalogger på karterne  i disse klasser. Den kan måle farten rundt på banen, det betyder så også at hvis man har kørt for stærkt, bliver man udelukket af heatet og får ingen point.
 
I 2. indledende blev Niklas 5-er og i 3. indledende var han heldig at komme ind som 2-er....der voksede han lige lidt .Niklas startede fint ud i finalen, men desværre måtte han ud på en lille snurretur i S-svinget, så var det slut. Da dagens point blev regnet sammen, kunne Niklas alligevel gå derfra med en 4. plads.
 

 Crosskart 85 DM1:

17. maj, Ørnedalsbanen

 
Så blev det Niklas' tur til første løb.
Niklas startede med en rigtig god træning.
1. heat gik OK. I 2. og 3. heat måtte Niklas desværre ud på snurreture, den våde asfalt snød ham vist. Dagen bød nemlig på en blanding af sol og byger. Efter 3. heat brokkede han sig også over styrtøjet gik stramt, så det måtte lige laves inden finalen.
I finalen kørte han knap så stærkt som han plejer, for han ville gennemføre ...han havde vist tabt gnisten lidt.
Det betød han kom over målstregen som nr. 6. Heldet kikkede alligevel lidt hans vej, da 2 af de andre kører havde kørt for stærkt iflg. reglerne og blev diskvalificeret, det betød Niklas fik point for en 4. plads.

Folkerace U16 DM1:

9. maj, Nysumbanen

Nysumbanen havde fornøjelsen af at starte årets DM-serie i folkerace. 16 kører var tilmeldt i U16, så det var et dejligt stort felt, så der var virkelig noget at køre om. 
Vi ankom fredag og aften, så vi kunne få pakket ud og være klar til lørdag morgen.
 
Desværre blev det en dag i regnvejr, så U16 kørerne fik virkelig sat deres køreevner på prøve. Markus måtte da også ud på en snurretur i 1. indledende, så heatet endte med en sidste plads. I 2. indledende gik det lidt bedre gennem mudderet og Markus sluttede på en 4. plads. 3. indledende blev igen en prøvelse, hvor Markus måtte en tur ind og holde i volden, så han måtte udgå. Pointene i dag rakte desværre ikke til plads i B-finalen. 

Folkerace U16, Nysum Cuppen 1

18. april, Nysumbanen

 

Markus startede sæsonen med 1. afdeling i Nysum Cuppen. 3 kører var de tilmeldt i U16.
1. og 2. indledende gav 2. pladser og 3. indledende gav 1. plads til Markus. I finalen blev han 2-er.