Sitemap    

L
  

Følg DM 2014, se stillingerne fra

 

   &   &    

Folkerace U16 DM7:

20. september Løvelbanen


Finaleløbet i folkerace skulle i år køres på Løvelbanen i Viborg. Ole og Markus kørte fredag aften og så stødte resten af familien til lørdag. Lørdag morgen havde en tyk tåge lagt sig over banen, heldigvis nåede den at lette inden løbet skulle igang, så man kunne få set noget motorløb.
Man kunne godt se, at det var første gang Markus skulle køre på denne bane, for han sneglede sig lidt rundt i 1. indledende. I 2. indledende fik han lidt mere fart på, men så syntes han lige, der skulle flyttes lidt på en big-balle, der stod som chikane.....det gav så bare lige buler i fronten igen....han må jo kunne lide at reparere den ;-). 3. indledende blev også kørt en smule stærkere. Desværre blev Markus sidst i alle indledende runder, så det rakte denne gang ikke til en plads i finalen.

Crosskart DM7:

13. september, Nisseringen


I år skulle finaleløbet i CK og rallycross køres på Sjælland, så det var tidligt af sted fredag, så vi kunne være derovre til aften.
 
Niklas skulle køre hans sidste løb i CK mini. Denne gang var de 8 kørere til start. Inden dagens løb, lå Niklas på 3. pladsen i DM, som bedste danske kører, så det var spændende om han kunne holde den, for de næste kørere havde også mulighed for at placere sig som samlet 3er. I de indledende var bedste placering en 4. plads og i finalen endte han som 6er. Heldigvis kunne han holde sin samlede 3. plads i DM med kun 3 point til nr. 4 og 4 point til nr. 5.  
 
I CK 85 kan man se Niklas kører stærkere og stærkere. Han kommer godt med fra start, mangler dog stadig lidt i svingene, men han blander sig mere og mere i placeringerne. I de indledende heats blev det til 5. pladser og i finalen blev det til en 9. plads. I det samlede DM endte han på en 7. plads, så han var glad og stolt.
 
Finaleløbet sluttes af med fest og pokaloverrækkelse om aftenen.
 

 Folkerace U16, DM6:

6. september, Ørnedalsbanen


Denne gang skulle Markus og Ole selv afsted, de kørte til Sæby fredag aften for at komme igennem div. kontroller. 
I de 2 første indledende runder endte Markus på 3. pladsen og i 3. indledende var han heldig og avancere til en 2. plads på sidste runde....dog ikke uden at det kostede buler i fronten. Han var ikke hurtig nok på bremsen, da en af de andre bremsede for en anden som snurrrede. 
Disse point rakte til en b-finale, her kom Markus egentlig rimeligt fra start....men, men, men desværre endte han af en eller anden grund i sandgraven ved vognmandschikanen.....Så igen, igen skulle der makkes i fronten på Seaten. 
   

Crosskart DM6:

23. & 24. august, Nysumbanen

Lørdag morgen kørte vi til Nysum og ankom til en noget våd ryttergård. Fik hurtig licens og teknisk kontrol overstået, slået telt op osv.
 
Lørdag var der træning, tidtagning og 1. indledende for både crosskart og rallycross, så Niklas havde lidt travlt under træning, startede med 4 minutter i CK mini, i ryttergården over i CK 85 træningen i 8 minutter og lige derefter lige 4 minutter mere i CK mini. Efter 2 gange træning stod det på 1. indledende. I CK mini blev han 4-er og i CK 85 endte han på en 6. plads.
 
Søndag skulle der køres 2. og 3. indledende og finaler.
I CK mini holdt han den sædvanlige standard. Det blev til en 3. og 4. plads i de indledende heats. I finale kørte han lige efter planen, tog alternativ bane på første omgang...og så var det "bare" at køre sig ind på de andre. Det lykkedes så han efter nogle omgange var 2-er, desværre var der lidt tumult med en anden kører, så de begge blev overhalet af deres nærmeste konkurrent. Niklas endte så på en flot 3. plads i finalen.
I CK 85 blev det igen til en 6. plads i 2. indledende. I 3. indledende igen godt med fra start. Han snurrede desværre rundt, da han ville bremse for 2 som holdt stille og måtte udgå. I finalen, som sædvanlig godt med fra start....men også her måtte han ud på en snurretur, så en 7. plads til ham i finalen.
 
 
 
Igen en dejlig weekend med race på trods af en meget våd og mudderet weekend. Et vejr som krævede rigtig meget af kørerne. Link til videoer

Folkerace U16 DM5 & Crosskart DM5:

16. august, Nørlundbanen

Denne gang gik turen til Nørlundbanen i Ikast, en bane vi ikke har besøgt siden Ole kørte folkerace. Så lidt spændte var vi....og den lignede jo sig selv .
Vi kom til banen lidt sent fredag, så vi fik licenskontrol ordnet og pakket ud, og fik sent aftensmad.
 
Lørdag startede vi allerede kl. 7.00 med teknisk kontrol, så det var tidligt op.
 IMK havde valgt at sammesætte heatene så, der skiftevis skulle køres crosskart og folkerace, så vi havde lidt travlt for det hed Niklas i mini, næste heat Markus i U16, Niklas i CK 85. Så når den ene kørte fra start skulle den næste holde klar til at blive liniet op, så det er godt starten ligger lige op af ryttergården på Nørlundbanen.
 
CK mini drengene følges nu meget pænt ad, så der er ikke noget som er givet på forhånd. I alle de indledende heats endte Niklas på 3. pladsen og i finalen endte han som 4-er.
 
I CK 85 ligger Niklas også meget stabil, 3 gange 6. pladser og så lige en 6. plads i finalen også  . Niklas får mere og mere fart i karten, dog begyndte gearene at drille lidt (der var kommet lidt slør), så det gik jo selvfølgelig ud over farten. Så Ole måtte hjem og have gjort noget ved det.
 
 I U16 kom Markus rigtig godt fra start, han
startede med at lave en 1. plads i 1. heat, så han var mere end tilfreds. I 2. og 3. heat fik han 2 tredje pladser, så det gav endelig point til at gå direkte i A-finalen. Her kom han over målstregen som nr. 6. Hans placering blev dog ændret til en 5. plads, da en anden kører blev udelukket af finalen.
Så en rigtig god dag for Markus . Det blev så i Ikast Markus skulle vinde sin første pokal. Se finalen her 

 Folkerace U16 & Crosskart DM4:

24. - 27. juli, Ørnedalsbanen

Så blev det tid til årets Motorsportsfestival på Ørnedalsbanen. Vi skulle være på banen allerede onsdag, hvor alle licens og tekniske kontroller skulle overståes. Så vi ankom lidt før middag og fik pakket ud inden drengene skulle til kontrol.
 
Torsdag skulle Markus køre, så der var ikke noget med at sove længe, for der var førermøde kl. 7.30. I 1. indledende satte Markus desværre bilen ind i autoværnet....med lidt hjælp fra en anden kører, siger han .
Så der måtte hamre og bankes i spisepausen, heldigvis lykkedes det med god hjælp fra et par stykker andre at få bilen klar til resten af dagen. Her fik han placeringer som nr. 3....men igen rakte det ikke til en finaleplads, også denne gang lige udenfor B-finalen.
 
Fredag skulle Niklas køre. Han var meget spændt, for han skulle have sin debut i CK 85 ...så der var nok at se til, når man både skal køre CK mini og CK 85.
 
I mini startede han ikke helt så godt, som han plejer. Hans placeringer lå, 5 - 5 - 3, så nu gjaldt det altså om at tage sig sammen i finalen, hvis han ville have en bedre placering. Det blev en spændende finale, 2 udgik. Heldigvis var Niklas heldig og endte på en 3. plads.
 
Så til debuten i CK 85. Niklas startede forbavsende godt, fik hurtigt styr på gear, kart osv., så der kom i løbet af dagen godt fart i karten, så han til sidst kunne følge de andre i klassen. I de indledende heat endte han som en af de sidste. I finalen var han heldig at ende på 6. pladsen, selvom han gik i stå i starten og måtte have et skub for at starte, så kørte han sig op til de andre og fik også overhalet 1...og desværre udgik 2 andre kørere....jo, jo heldig har man jo lov at være . Se finalen som Niklas oplevede den.
 
Igen i år havde vi nogle rigtig dejlige dage med masser af sol og varme...og i selskab med dejlige mennesker.

Folkerace U16 DM4: 29. juni, Korskrobanen

Denne gang havde Markus, Ole og Allan valgt at tage alene afsted til Korskrobanen. Det er efterhånden mange år siden vi har været der. 
 
Markus får nu lidt mere fat i bilen og i de 2 første indledende heat bliver han nr. 2 og 3, så det tegner godt inden 3. indledende. Heatet starter godt, men desværre går det galt, da Markus skal flette sammen med en som kommer fra alternativ spor. Markus får ikke bremset og kommer til at vende ham rundt, så det sorte flag bliver fundet frem og Markus får en udelukkelse fra heatet.....rigtig ærgerligt. Det betyder at Markus igen ender lige udenfor finalen....ØV ØV  .

Crosskart NEZ: 21. & 22. juni, Nysumbanen

Spændte mødte vi op på Nysumbanen denne weekend, der var nemlig indvidelse af den nye bane, som klubben har bygget på hele foråret. Den så utrolig spændende ud, så der var lagt op til en masse godt race i CK og rallycross...og med stor udenlandsk tilslutning. 
 
Niklas deltog i CK mini, de skulle desværre ikke prøve den nye bane....det ville han ellers gerne. Denne gang var de 7 drenge til start, så der skulle køres 2 heat i indledende runder. Niklas var heldig at få 2 anden pladser og en trejde plads. I finalen skulle alle drengene starte samtidig. Det blev en rigtig spændende finale, 2 kørte sammen, så der blev kæmpet godt om pladserne. Resultatet blev en 3. plads til Niklas.

 Crosskart DM3 & Folkerace U16 DM3:  

7. & 8. juni, Søholmbanen

Søholmbanen har 10 års jubilæum i år,
dette blev fejret med i weekenden 7. & 8. juni med crosskart og folkerace.
 
Lørdag skulle Niklas køre. Søholm-banen er teknisk krævende med sine mange sving, og ikke lige den bedste bane for Niklas' kart, da den er langsommere i optrækket end de andre. Som sædvanlig kom han på 3. og 4. pladser i de indledende heats. I finalen starter Niklas flot ud med at placere sig som nr. 3 og så kører det derudaf med tæt fight med Mads Laulund, desværre er de uheldige at køre sammen og holder stille på banen et par omgange. Niklas er med lidt hjælp heldig at kunne køre den allersidste omgang, men Mads må desværre udgå.....ja, ja, sådan kan det gå i kampens hede. Det blev så til en 5. plads denne gang.
 
Markus klar til startSøndag blev det så Markus' tur til at køre sit allerførste løb, så der var nerver på fra morgenstunden. Det havde regnet, det meste af morgenen, så han fik virkelig sine evner prøvet af, for banen er som tidligere skrevet teknisk krævende med en masse sving og nu var den ovenikøbet også glat og mudderet.
I 1. heat kom Markus godt med fra start, tog det stille og roligt, lod være med at oversatse, så en 2. plads i hans allerførste heat, det kan han godt være stolt af. I 2. og 3. indledende blev banen mere tør, så der kunne køres hurtigere. Her kunne man godt se at Markus ikke kører helt så stærkt som de andre, men han fik mere og mere fart i bilen og samtidtig er han god til at lukke af. Dagens placering blev nr. 7 med 9 point, ligesom nr. 5 & 6 og altså en plads lige udenfor finalen. Alt i alt en god start for Markus.

 Crosskart DM2: 31. maj, Ørnedalsbanen

 
I forbindelse med Kr. Himmelfartsferien skulle der køres DM2 på Ørnedalsbanen.
Igen var 6 drenge tilmeldt i mini og igen med deltagelse af 2 nordmænd.
I de indledende hDe 6 mini'er til præmieoverrækkelse :-)eats ser det stadig ud til at Niklas skal være den evige 3er eller 4er.
Finalen blev rigtig spændende, drengene kørte som perler på en snor, så der var god og fair kamp om placeringerne. Da Niklas kørte ud af joker-lap, var han heldig at komme på 1. pladsen et par omgang, indtil han på 2. sidste omgang lige netop blev overhalet af en som kom ud fra joker-lap....men det blev til en rigtig flot 2. plads i finalen.

Crosskart DM1: 16. maj, Løvelbanen

Så blev det endelig tid til sæsonens 1. løb.
 
Niklas glædede sig til at kommNiklas holder klar på startene igang igen og hilse på alle de andre drenge. Denne gang var de 6 tilmeldte drenge i mini, så det skulle gerne give lidt mere kamp om pladserne.
 
Nøjagtig som sidste år lå Niklas' placering i de indledende heats mellem 2. og 4. pladsen alt efter hvor hans startplacering lå.
 
I finalen kørte han sig til en flot 3. plads.